Pk-yritysten lamatalkoot vastuullista markkinataloutta parhaimmillaan

Maailmanlaajuisen taantuman vaikutukset ovat kuin suoraan esitelmästä, jossa käsitellään pelisäännöttömien globaalien finanssimarkkinoiden vaaroja.

Kansainväliset pörssiyhtiöt ovat näyttäneet löytäneen vain yhden tavan selvitä tämänhetkisestä ahdingosta – tuhansien ja kymmenien tuhansien työntekijöiden irtisanomiset. Eri puolilta maailmaa tulee lähes päivittäin näitä ahdistavia uutisia.

Onneksi maassamme on alkanut esiintyä muitakin selviytymiskeinoja. Pirkanmaalta liikkeelle lähtenyt Lamatalkoot -kampanja on jo levinnyt Pohjanmaalle ja Hämeeseen. Mukana kampanjassa on lähes 900 pk -yritystä, joiden johto on sitoutunut olemaan antamatta potkuja yhdellekään työntekijälle.

Nämä yrittäjät tuntevat vastuunsa taloudellisen tuloksen rinnalla myös työntekijöistään, työpaikan ilmapiiristä ja yhteishengestä ja panostavat näin yrityksensä tulevaisuuteen.

Suomalaisista yrityksistä noin 99 % on pieniä tai keskisuuria yrityksiä. Mitä suurempi osa niistä tulee osallistumaan ”Ei potkuja -kampanjaan”, sitä valoisammalta tulevaisuus näyttää. Toivon, että EU:n pienyrityspaketti auttaa osaltaan näitäkin yrityksiä selviämään ja menestymään.

2 kommenttia artikkeliin “Pk-yritysten lamatalkoot vastuullista markkinataloutta parhaimmillaan”
 1. Jouni Wiklund sanoo:

  Hallituksen elvytyspaketti oli mielestäni epäonnistunut. Onneksi nyt on Teidän eu-ehdokkaiden vuoro Sirpan lisäksi, Veltto ja Sari Essayah ovat liki varmoja läpimenijöitä. Ensin mainitulta löytyy kokemusta ja Veltolta kielitaitoa, tertapeuttista kykyä selvitä tilanteesta kuin tilanteesta. Sari tuntuu olevan nyt kypsässä iässa tähän tehtävään.

  10 edustajaa on vielä hukassa. Jani Sievisen, minkään muun urheilijan tai julkkiksen tiedot ja taidot ovat liian heppoisella pohjalla.

  Sauli Niinistö kyllä pääsisisi sinne heittämällä ja Timo Soinikin. Mietaan Jussillakin on viisahita ajatuksia myös. Kiälitaito vain arveluuuuttaaa?

  Tervemenoa Sirpa, Velto ja Sari Eu-parlamenttiin!

 2. Rami sanoo:

  PK-yritykset kilpailevat keskenään; menestyvä yritys haukkaa aina toisen yrityksen menestystä – entäs jos pk-yritys lupaisi olla aiheuttamatta myöskään kilpailijalla irtisanomisia? Tällaiset kampanjat ovat valitettavasti pelkkää silmänlumetta, mutta ehkä positiivisen ilmapiirin luomisessa tekevät tehtävänsä. Lamankin aikana löytyy rekrytoivia ja kasvavia yrityksiä, toisen voitto kun on toisen tappio.

Jätä kommentti

css.php