Rasismi kitkettävä monimuotoisuuden arvostamisella

Maailmanlaajuista rasismin vastaista päivää vietetään tänään lauantaina 21. maaliskuuta. Rasismi on ennakkoluuloihin perustuvaa ihmisryhmän arvottamista esimerkiksi ihonvärin, kansalaisuuden, etnisen alkuperän, kulttuurin, äidinkielen tai uskonnon perusteella muita ihmisryhmiä alempiarvoiseksi.

Niin henkilökohtaisen, rakenteellisen kuin kulttuuriinkin pohjautuvan rasismin poistamiseksi on tärkeää käydä yhteiskunnallista keskustelua ennakkoluuloistamme. Tämä on tärkeää sekä asennekasvatuksen että institutionaalisten ja näkymättömien rasististen rakenteiden poistamisen vuoksi.

Rasismin kitkemisessä kotien, koulujen ja kansalaisyhteiskunnan rooli korostuu. Tavoitteena ei olla ainoastaan syrjinnän poistaminen, vaan ennen kaikkea monimuotoisuuden hyväksyminen ja arvostaminen. Maailma olisi aika tylsä paikka elää, jos olisimme kaikki samanlaisia. Yhteiskunnallinen kehitys kumpuaa erilaisuuden dynamiikasta.

2 kommenttia artikkeliin “Rasismi kitkettävä monimuotoisuuden arvostamisella”
 1. Heikki Koskela sanoo:

  Terve!
  Tutustuin ensi kerran neekeriin v. 72 Tsimellesiin tai Jimiin. En ole varma etunimestä, mutta sukunimen muistan hyvin. Meillä nuorilla miehillä oli samanlaiset pulmat: miten saada rahat riittämään ja mistä saada naista.
  Jimi on MMT: väitellyt osuustoiminnasta.
  Sanoisin, että ongelma ei ole rasismi, vaan ihmiskunnan koko.
  Kiinalaiset älysivät tämän varhain, mutta lisääntymisviettiä on vaikea vastustaa hallinnoillisin keinoin.
  Niinpä esitänkin sinulle kysymyksen: mikä on sopiva määrä ihmisiä maapallolla? Tämä ratkaisee ruoka-, ympäristö- ja hyvinvointikysymykset.
  Toinen kysymys, mitä en esitä: miten tähän lukutavoitteeseen pyritään?
  Onnea vaalityöllesi! Terv. Hessu K.

 2. Riitta sanoo:

  Nosta Sirpa vaan jatkossakin esiin erilaisten ihmisten yhdessäoloa ja eloa!
  Aletaan kohta olla ihan liian nurkkakuntaisia, jos tuiki tuntemattomia ihmisiä oikein joukossa vihataan ja niputetaan.

Jätä kommentti

css.php