Tietoja

Maailmanlaajuinen finanssikriisi ja sitä seurannut taantuma on muistuttanut selkeästi, että markkinatalous tarvitsee paremmat pelisäännöt toimiakseen sosiaalisesti vastuullisesti ja ympäristön kannalta kestävästi.

Olen luvannut jatkossakin tehdä kaikkeni kehittääkseni Euroopan parlamenttia ja sen politiikkaa paremmin ihmistä huomioon ottavaksi, sosiaalisemmaksi sekä ekologisesti kestävämmäksi.

Sirpa pähkinänkuoressa:
Olen toiminut kansanedustajana (1983-2003), Kokoomuksen varapuheenjohtajana (1989-1993) ja ympäristöministerinä (1991-1995). Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri.

Europarlamentaarikkona olen parlamentin sisämarkkina-asioiden valiokunnan ensimmäinen varapuheenjohtaja sekä jäsenenä talousasioiden ja tasa-arvoasioiden valiokunnissa. Euroopan parlamentin jäsen olen ollut huhtikuusta 2008 lähtien.

Aiemmin olen toiminut neuvotteluteorioiden kouluttajana ja luennoitsijana Helsingin kauppakorkeakoulussa (HKKK) ja Joensuun yliopistossa (JoY). Lisäksi olen vaikuttanut eri kansalaisjärjestöissä mm. Suomen YK-liiton puheenjohtajana (1998-2007) ja YK-liittojen maailmanjärjestön WFUNA:n puheenjohtajana (2000-2005).

css.php